Gelato allo yogurt e amarena

Gelato allo yogurt e amarena

Maandag ging ik naar de markt met mama. Ik had eigenlijk niets nodig, maar toen ik daar deze bak krieken (zure kersen) zag staan kon ik er niet aan weerstaan. En had ik toch wel net die dag “frikadellen met kriekskes” (gehaktballen met kriekensaus, meestal gemaakt met een bokaal krieken op sap) op het menu staan zeker! Dus werden de krieken ontpit en maakte ik “kriekensaus”. Nu was kriekensaus van bijna 1kg krieken (de rest ging in wat kleinere porties de diepvriezer in) wel wat optimistisch, aangezien ik onze zonen er echt niet warm voor krijg. Maar niet getreurd, want van de overschot maakte ik dit overheerlijke ijs! Ik heb me laten inspireren door 2 ijssoorten uit de Italiaanse gelateria’s: amarena-ijs (gemaakt met Amarene Fabbri, krieken op siroop) en anderzijds gelato allo yoghurt e frutti di bosco (yoghurt-bosvruchtenijs). En toch is dit ijs helemaal zuivelvrij! Je kan de krieken vervangen door krieken uit een bokaal (op eigen sap, niet op siroop!) of door verse kersen. Als je kersen gebruikt kan je wel minder suiker gebruiken.

krieken

Gelato allo yogurt e amarena
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 2 uur
Porties Prep Tijd
6 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 2 uur
Gelato allo yogurt e amarena
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 2 uur
Porties Prep Tijd
6 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 2 uur
Ingrediënten
Voor de kriekensaus
Voor het yoghurtijs
Porties: personen
Instructies
Kriekensaus
  1. Doe de krieken en zoetstof naar keuze in een pot en laat op zacht vuurtje 10 minuten stoven in het eigen vocht. Als er niet veel vocht uitkomt voeg dan een weinig water toe (of indien de krieken uit een bokaal komen, voeg dan wat sap uit de bokaal toe). Proef eventueel of de saus zoet genoeg is. Bind de saus met de arrowroot en laat nog even zachtjes doorkoken. Laat de saus volledig afkoelen (liefst een hele nacht).
Yoghurtijs
  1. Doe alle ingrediënten voor de yoghurt in een blender en mix. Giet het mengsel in de ijsmachine en laat turbineren.
  2. Als het ijs klaar is schep het dan laag om laag met wat kriekensaus in een bewaardoos. Roer met een spatel kort door om een gemarmerd effect te krijgen.
  3. Zet het ijs minstens 2u in de diepvriezer. Als je het ijs langere tijd in een diepvriezer van -18° laat staan, haal het dan minstens een kwartier voor het opdienen uit de diepvriezer, zodat je het kan scheppen.
Notities

Ik gebruikte deze amandelyoghurt, die ik in mijn lokale natuurwinkel kocht: http://www.abbotkinneys.com/product/almond-start-naturel-400-ml/

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 reacties op “Gelato allo yogurt e amarenaVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.