Hongaarse rundsstoofpot

Hongaarse rundsstoofpot

Deze rundsstoofpot is losjes geïnspireerd op Pörkölt, een hongaarse stoofschotel die van allerlei vleessoorten gemaakt kan worden. Ik weet niet of mijn recept qua kruiden en andere ingrediënten erg getrouw is, maar wat het wel gemeen heeft met het originele is dat ik het lekker lang laat pruttelen, zodat de smaken mooi intrekken en tot hun recht komen.

Volgen en delen
Hongaarse rundsstoofpot
Recept Afdrukken
Hongaarse rundsstoofpot
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Smelt wat vetstof (ik gebruikte reuzel) in een grote (gietijzeren) pot met dikke bodem en fruit de uien, look en paprika op zacht vuurtje.
  2. Kruid de stukken rundsvlees met zout. Verhit wat vetstof in een (gietijzeren) pan met dikke bodem en braad de stukken vlees in porties aan, zodat alle stukjes mooi bruin zien vanbuiten. Voeg de aangebraden stukjes vlees bij de groenten in de pot. Doe dit tot alle vlees aangebraden is.
  3. Strooi de kruiden over het vlees in de pot en roer door. Voeg de passata toe en breng aan de kook.
  4. Zet het vuur laag en laat 3 à 4 uur sudderen. Proef halverwege en kruid bij indien nodig.
  5. Bind de saus voor opdienen met de arrowroot of tapioca. Serveer met (bloemkool)rijst of aardappelpuree.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *