Paleo pannenkoeken

Paleo pannenkoeken

Ik bak graag eens pannenkoeken voor mijn zonen, maar de “bancakes” die ik wel eens voor mezelf maak, daar zijn zij niet gek van. Die smaken teveel naar banaan. De boekweit-desempannenkoeken die al op mijn blog staan vinden ze wel lekker, maar ik heb niet altijd kombucha in huis. Ik had al een hele tijd de Perfect Paleo Pancakes van The Paleo Mom op pinterest staan, maar bakbananen vond ik hier in mijn buurt niet. Tot ik dik 2 jaar geleden aan mijn studies begon. Mijn school ligt in Antwerpen in een buurt met veel Turkse, Marokkaanse en Indische winkeltjes. Hier vond ik wel (groene) bakbananen. Het recept van The Paleo Mom vond ik niet ideaal, want het werden wel hele dikke pannenkoeken, en wij houden toch iets meer van de dunnere variant. Na een hele reeks aanpassingen is dit het recept dat ik nu gebruik. Je kan er dunne pannenkoeken mee bakken, die je met een spatel om kan draaien en die niet uiteen vallen (ok, de eerste soms nog wel 😉 ). Sinds kort verkoopt onze lokale Delhaize supermarkt ook bakbananen, dus nu kan ik eindelijk eens wat meer gaan experimenteren! Voor deze pannenkoeken moeten de bakbananen nog wel helemaal groen zijn, want dan zitten ze nog vol zetmeel. Als ze geel (en daarna zwart) worden, wordt dit zetmeel omgezet in suikers, en dan binden ze niet genoeg meer. Dus enkel knalgroene bakbananen. Marinka van Eet paleo legt heel goed het verschil uit tussen bananen en bakbananen.

Met onderstaand recept bak je een hele stapel. Ik heb deze gebakken voor 2 zonen, nichtje en neefje, manlief en mezelf. Als je er minder wil kan je de hoeveelheden aanpassen. De pannenkoeken verkleuren als ze afkoelen, dat komt door de bakbanaan. Ze worden grijsgroen, maar dat doet niets aan de smaak hoor, die blijft lekker! Ik doe er trouwens geen suiker in, dan kan je deze pannenkoeken ook als wraps gebruiken. Vul ze eens met avocado en gerookte zalm, heerlijk! Je kan ze zo ook meenemen in je lunchbox.

Bakbanaan pannenkoeken

Paleo pannenkoeken
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
5 personen 5 minuten
Kook Tijd
1 uur
Porties Prep Tijd
5 personen 5 minuten
Kook Tijd
1 uur
Paleo pannenkoeken
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
5 personen 5 minuten
Kook Tijd
1 uur
Porties Prep Tijd
5 personen 5 minuten
Kook Tijd
1 uur
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de bakbananen in 3 stukken. Verwijder de pel en snijd in stukken.
  2. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad beslag. Als het beslag te dik is, voeg dan nog wat amandelmelk of water toe.
  3. Verhit een pan op middelhoog vuur, smelt wat vetstof (ik gebruikte reuzel, maar ghee of kokosolie kan ook).
  4. Voeg 1 pollepel beslag toe, draai de pan rond zodat het beslag de hele bodem bedekt.
  5. Laat de pannenkoek bakken tot de bovenkant droog is (zet het vuur eventueel een beetje lager, als de pannenkoek onderaan te snel bruin wordt).
  6. Draai de pannenkoek om met een spatel. Laat nog even bakken
  7. Leg de pannenkoek op een bord en houd de stapel warm in de oven op 100°C.
  8. Bak alle pannenkoeken.
  9. Serveer met (zelfgemaakte) confituur, dadelstroop, honing, esdoornsiroop, (zelfgemaakte) choco. Of laat ze afkoelen en ga voor een hartige wrap: gerookte zalm, guacamole, rucola of andere sla,....
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

2 reacties op “Paleo pannenkoekenVoeg die van jou toe →

  1. Ik vind het recept van de paleo mom ook niet zo super eigenlijk 🙂 Ze lukken alleen als ik ze met rijpe bakbananen maak haha. Ik ga dit ook eens proberen. Lijken me lekker als wraps 🙂

    1. Ik vind ze erg lekker als wraps, maar je moet wel niet op de kleur letten, want ze zijn dus echt grauw als ze afkoelen :p .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.