AIP Chicken Taj Mahal

The original version of this recipe can be found in Well Fed 2. The original version asks for tomatoes and curry paste, but these are things I can’t be eating now. So I made an AIP version of it. And it was definitely as good as the original!

  • 1 kg (2.2 lb) boneless chicken thighs (I prefer thighs, but you could use breast if you want), diced
  • 4 tbsp coconut oil
  • 2 sprigs lemongrass, diced
  • 2 kafir lime leaves, chopped
  • 1 tbsp grated fresh ginger
  • 1 tbsp grated fresh turmeric (or use 1/2 tbsp powder if you can’t find fresh turmeric)
  • 2 cloves garlic, chopped
  • 1 big onion, diced
  • 1/4 pumkin (I used a kabocha, but hokaido or butternut would be fine too), diced
  • 1 bay leave
  • 1 tsp fresh thyme
  • 60 gram raisins (I didn’t add these as my sons don’t really like raisins)
  • 200 ml bone broth
  • 125 ml (1/2 cup) coconut milk

First we’re going to make an AIP-proof curry paste: add the lemongrass, kafir lime leaves, grated ginger, grated turmeric and garlic to a food processor or a mortar and process it into a paste.

Heat the coconut oil in a heavy bottomed casserole (I used a dutch oven) on medium high. Add the curry paste and stir fry it briefly. Add the diced chicken and stir fry it until they’re slightly browned. Add the onion, diced pumpkinand bay leave and stir fry until the onion is translucent. Add the raisins, thyme and bone broth and bring to a boil. Let it simmer for about 20 – 30 minutes, until the chicken is done and the pumpkin is soft. Part of the pumpkin will fall apart, thickening the sauce. Add the coconut milk and let it warm through. Serve with cauli-rice (I served it with the leftover, oven roasted pumpkin slices).

Chicken Taj Mahal with ovenroasted pumpkin

 

De originele versie van dit recept staat in Well Fed 2. Maar daar zitten tomaten en currypasta in en zoals je weet mag ik dat momenteel niet eten. Dus maakte ik er een AIP versie van, en die was zeker zo lekker als het origineel!

  • 1 kg kippendijen filets (je kan ook borstfilets gebruiken, maar ik heb liever dijen), in blokjes
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 2 takjes citroengras, fijngehakt
  • 2 kafir limoenbladeren, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse, geraspte gember
  • 1 eetlepel verse, geraspte kurkuma (als je geen verse kurkuma hebt kan je 1/2 eetlepel poeder gebruiken)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1/4 pompoen (ik gebruikte een kabocha, maar hokaido of flespompoen kan ook), in blokjes
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel verse tijm
  • 60 gram rozijnen (die heb ik weggelaten, de jongens lusten die niet)
  • 200 ml bouillon
  • 125 ml kokosmelk

Eerst maken we een AIP-proof curry pasta: doe het citroengras, kafir limoenblaadjes, geraspte gember, geraspte kurkuma en look in een hakmolentje of een vijzel en maal tot een pasta.

Verhit de kokosolie in een pot met dikke bodem (ik gebruikte een gietijzeren pot) op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en roerbak kort. Voeg de kippenblokjes toe en roerbak tot ze lichtbruin zijn. Voeg de ui, pompoenblokjes en laurierblad toe en roerbak tot de ui glazig is. Voeg de rozijnen, tijm en bouillon toe en breng aan de kook. Laat 20 à 30 minuten op laag vuur pruttelen, tot de kip gaar en de pompoen zacht is. Een deel van de pompoen zal uit elkaar vallen, en zo de saus indikken. Voeg de kokosmelk toe en warm goed door. Serveer met bloemkoolrijst (ik at er de overgebleven pompoen bij, in de oven geroosterd).

0 reacties op “AIP Chicken Taj MahalVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.