Er zat een zakje aardperen in ons groentenpakket de afgelopen week. En er lag nog een pakje voorgekookte kastanjes (te koop in de supermarkt) in de koelkast (het andere pakje had ik gebruikt om kastanje-ganachetaart van te maken). En oh kijk, nog een pakje pancetta ook! Een doos huisgemaakte bouillon uit de diepvriezer erbij en dit heerlijke soepje was een feit op iets minder dan een uurtje tijd. Echt winters eten.
Ingrediënten
- 1 kg aardperen
- 200 gr voorgekookte kastanjes
- 150 gr pancetta of spek in fijne reepjes
- 1 ui gesnipperd
- 1 liter beenderbouillon
- 1 eetlepel vetstof reuzel, boter, ghee, olijfolie, kokosolie
Porties: personen
Instructies
- Schil de aardperen, snijd ze in stukken en leg ze in water met een flinke scheut appelazijn of citroensap (dit voorkomt dat de aardperen gaan verkleuren).
- Smelt de vetstof in een soeppot met dikke bodem. Bak de spekjes krokant in het vet. Haal ze dan met een schuimspaan uit het vet en hou apart.
- Fruit de ui in de vetstof. Voeg de kastanjes en de (uitgelekte) aardperen toe.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat +/- 25 minuten op zacht vuur pruttelen.
- Als de aardperen en de kastanjes zacht zijn, mix de soep dan met de staafmixer.
- Serveer met de spekreepjes en versier met bieslook.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Aardpeer-kastanjesoep”Voeg die van jou toe →