Broccolipuree met pijnboompitjes en basilicum

Broccolipuree met pijnboompitjes en basilicum

Ik heb het geprobeerd he, maar het lukt niet. Ook deze keer weer niet. Gewoon een recept namaken, ik kan dat niet! Een recept is voor mij een bron van inspiratie, ik ga ermee aan de slag, maar ik verander altijd wel iets. Ik zag deze broccoli-puree met basilicum passeren op Paleo.be en ik wist dat ik die wou maken, maar als ik naar het recept keek gingen de radertjes in mijn hoofd er meteen mee aan de haal. Hmm, die look meekoken, en dan gewoon die olijfolie eronder? Dat kan krachtiger, dat ga ik zo en zo en zo doen. En zo gaat dat elke keer. Niet dat ik dat erg vind, want meestal klopt het wel. Ik was bang dat het originele recept wat aan de flauwe kant zou zijn voor onze smaakpapillen, want wij houden wel van stevige smaken hier 🙂 . Umami, noemen ze dat. En umami zit in verschillende dingen, bv. in tomaten. Of in (gedroogde) paddestoelen. En ook in ansjovis, en daarom deed ik die erbij. En zo was hij toch net pittig genoeg. Ik eet momenteel weer geen nachtschades, want anders had ik er zeker ook een flinke snuf chilivlokken onder gedaan!

Broccolipuree met pijnboompitjes

Volgen en delen
Broccolipuree met pijnboompitjes en basilicum
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
5 personen 20 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Prep Tijd
5 personen 20 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Broccolipuree met pijnboompitjes en basilicum
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
5 personen 20 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Prep Tijd
5 personen 20 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de broccoli (roosjes + stukjes stronk) en een kookpot, voeg water toe tot de roosjes bijna onderstaan, breng aan de kook en laat een 10-tal minuten koken. Giet ze dan af in een vergiet.
  2. Giet ondertussen de olijfolie in een steelpannetje, voeg de ansjovisfilets en de knoflookstukjes toe en zet op een laag vuurtje. Laat de olijfolie een 5-tal minuten pruttelen, tot de ansjovisfilet opgelost is en de knoflook lichtbruin kleurt. Zet opzij.
  3. Rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in een droge koekenpan, tot ze een mooi bruin kleurtje hebben. Zet opzij.
  4. Doe de broccoli (eventueel in delen) in een keukenrobot, voeg de olijfolie met ansjovis en knoflook toe en maal tot een grove puree.
  5. Voeg 2 handenvol pijnboompitten toe en laat nog kort draaien, tot de pijnboompitten fijngehakt zijn.
  6. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Als de puree te droog is nog een beetje olijfolie bijvoegen.
  7. Garneer met de overige pijnboompitten (en een ansjovisfilet, voor de liefhebbers - ik ben er dol op!). Serveer met een lekker stukje varkensvlees, zoals een heerlijk lekkere kotelet van Mangalica varken.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 comments on “Broccolipuree met pijnboompitjes en basilicumAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.