
Deze rundsstoofpot is losjes geïnspireerd op Pörkölt, een hongaarse stoofschotel die van allerlei vleessoorten gemaakt kan worden. Ik weet niet of mijn recept qua kruiden en andere ingrediënten erg getrouw is, maar wat het wel gemeen heeft met het originele is dat ik het lekker lang laat pruttelen, zodat de smaken mooi intrekken en tot hun recht komen.
Ingrediënten
- 2 kg rundsvlees in blokjes
- 4 rode paprika's in blokjes
- 2 rode uien gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesnipperd
- 0,5 theelepel gemalen komijn
- 0,5 theelepel gemalen karwijzaad
- 0,5 theelepel gemalen zwarte peper
- 2 theelepels zoete paprikapoeder
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- zeezout naar smaak
- vetstof naar keuze reuzel, ghee of kokosolie
- 1 fles tomaten passata
- 1 à 2 eetlepels arrowroot of tapiocazetmeel losgeroerd in weinig water
Porties:
Instructies
- Smelt wat vetstof (ik gebruikte reuzel) in een grote (gietijzeren) pot met dikke bodem en fruit de uien, look en paprika op zacht vuurtje.
- Kruid de stukken rundsvlees met zout. Verhit wat vetstof in een (gietijzeren) pan met dikke bodem en braad de stukken vlees in porties aan, zodat alle stukjes mooi bruin zien vanbuiten. Voeg de aangebraden stukjes vlees bij de groenten in de pot. Doe dit tot alle vlees aangebraden is.
- Strooi de kruiden over het vlees in de pot en roer door. Voeg de passata toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat 3 à 4 uur sudderen. Proef halverwege en kruid bij indien nodig.
- Bind de saus voor opdienen met de arrowroot of tapioca. Serveer met (bloemkool)rijst of aardappelpuree.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Hongaarse rundsstoofpot”Voeg die van jou toe →