Krokante paleo fishsticks

Krokante paleo fishsticks

Valt het op dat het weer een schoolvakantie is? Ik heb weer tijd om in de keuken te experimenteren en om de resultaten op mijn blog te plaatsen! Vandaag wou ik me eens aan paleo fishsticks wagen die niet zompig en klef zijn, maar lekker krokant vanbuiten, en zonder noten te gebruiken. En dat is gelukt! Het ‘geheime ingrediënt’? Garri, een soort grof cassavemeel. Cassavemeel is niet hetzelfde als tapioca: tapioca is enkel het zetmeel, terwijl cassavemeel gemaakt is van de hele manioc wortel. Garri wordt gemaakt van geraspte cassave-wortel (of manioc), die daarna uitgeperst wordt, gezeefd en gefrituurd in palmolie. De textuur van de garri (die ik overigens in een Indisch winkeltje rondom het Sint-Jansplein in Antwerpen vond) heeft wat weg van panko of paneermeel, dus besloot ik het daarmee eens te proberen. Dat bleek een goed idee! Ik maakte de helft van de fishsticks ‘gewoon’, bij de andere helft deed ik (half om half) zoete en gerookte paprika bij. Ze waren beide lekker, maar ik denk dat ik volgende keer een snufje chilivlokken (of piment d’Espelette) bij de paprika doe.

fishsticks_OLE

Volgen en delen
Krokante paleo fishsticks
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
5 personen 10 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
5 personen 10 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Krokante paleo fishsticks
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
5 personen 10 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
5 personen 10 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe 2 eetlepels tapioca (of arrowroot), zout en peper in een plastic zakje. Voeg de stukken vis toe, sluit het zakje en schud ermee, zodat alle stukken vis bekleed zijn met een laagje gekruide tapioca.
  2. Meng 1 eetlepel tapioca met de garri en de paprika (je kan de paprika ook weglaten als je wil, en/of een snufje chilipeper toevoegen) in een diep bord.
  3. Haal elk stuk vis eerst door het ei, rol ze daarna door het garri mengsel. Leg de stukken vis op een bord.
  4. Zet een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en voeg genoeg kokosolie en ghee toe (half om half) zodat er ongeveer 1 cm vetstof in de pan zit.
  5. Als de vetstof heet is bak je de vis (in 2 - 3 batches) gedurend 5 à 8 minuten, draai hem 2 à 3 keer om.
  6. Haal de stukken vis als ze gaar zijn uit de pan en houd ze warm tot alle stukken klaar zijn.
  7. Serveer met een slaatje, zoete aardappelfrietjes en zelfgemaakte tartaarsaus.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 comments on “Krokante paleo fishsticksAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.