Ik heb dit recept al eerder gemaakt als appel crumble, maar nu komt rabarber in het seizoen dus moest ik hem zo eens proberen, en dat is zeker zo lekker. Ik zet instructies voor beide hieronder, dan heb je 2 recepten voor de prijs van 1 😀 .
Ingrediënten
Voor de crumble:
- 50 gr kastanjemeel
- 30 gr arrowroot of tapiocazetmeel
- 75 gr amandelschilfers
- 75 gr walnoten in stukjes gehakt
- 50 gr kokosbloesemsuiker
- 150 gr vanille ghee (zie instructies)
- 0.5 vanillestokje (voor de vanille ghee)
Als je liever appel crumble maakt:
- 6 flinke stoofappels gepeld en in schijfjes gesneden
- 50 gr vanille ghee gesmolten
- 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
Porties: personen
Instructies
Vanille ghee
- Begin een dag op voorhand (of een paar uur) met de vanille ghee: smelt 200 gr ghee of boter in een pannetje met dikke bodem. Snijd het halve vanillestokje in de lengte doormidden en haal er met de achterkant van een mes de zaadjes uit. Doe het stokje en de zaadjes bij de ghee en laat 10 minuten sudderen. Laat afkoelen en opstijven in de koelkast.
Crumble
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Maak de crumble door alle ingrediënten voor de crumble met je vingers te mengen. Meng niet te lang, het moet geen homogeen deeg worden maar allemaal kruimels.
- Meng de rabarber (of de appels) met de gesmolten ghee en kokosbloesemsuiker en verdeel dit over de bodem van een keramische taartvorm.
- Verdeel de kruimels over het fruit.
- Bak gedurende 55 minuten in de oven.
- Laat 10 minuten afkoelen en serveer met vanille-ijs of (kokos)room.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Rabarber- of appelcrumble”Voeg die van jou toe →