Wie jarig is trakteert! Helaas kan ik het recept van de paleo flantaarten op de achtergrond nog niet met jullie delen. Het zal ook niet hier op het blog komen, maar ik ga jullie wel laten weten waar/wanneer je het wel kan vinden! Nog even geduld 😀 .
Maar omdat ik vandaag jarig ben wou ik toch graag een receptje met jullie delen. Dat zijn deze pindakoekjes geworden. Het is een recept dat ik “vroeger” (voordat we paleo/glutenvrij aten) regelmatig met de jongens bakte. Ik heb het met pindakaas gemaakt, omdat ik mijn zonen een plezier wou doen (“Weet je nog mama, die pindakoekjes die wij vroeger maakten?” *kwijl komt uit de mondhoek van zoonlief* 😀 ). Ik gebruikte hiervoor een goede kwaliteit pindakaas met stukjes (enige ingrediënten: pinda’s en zout, niets anders!). Maar als je liever geen pindakaas gebruikt (je weet wel, pinda’s zijn geen noten maar peulvruchten, en dat is niet paleo) kan je die vervangen door geroosterde cashewboter.
- 125 gr ghee of boter
- 120 gr kokosbloesemsuiker of palmsuiker
- 200 gr pindakaas of cashewboter (in dat geval ook een snuf zout toevoegen!)
- 2 eieren
- 250 gr cassavemeel (meel van de hele manioc-wortel)
- 1 theelepel natriumbicarbonaat
- 1 snuf vanillepoeder
- Verwarm de oven voor op 180°c.
- Doe de ghee of boter, suiker en pindakaas in een keukenrobot en meng.
- Voeg de eieren en vanille toe en meng kort.
- Voeg alle overige ingrediënten toe en meng tot een homogeen deeg.
- Maak met 2 lepels balletjes ter grootte van een walnoot en leg die op een bakplaat die je met bakpapier bekleed hebt. (Ik gebruik hiervoor een kleine ijsschep ipv 2 lepels).
- Bak gedurende 15 minuten.
- Laat afkoelen op een rooster.
0 reacties op “Pindakoekjes”Voeg die van jou toe →