Wafeltjes van zoete aardappel

Wafeltjes van zoete aardappel

Mijn man en ik doen al 6 jaar aan CrossFit. Dat gaat met vallen en opstaan, want soms kan ik wekenlang niet trainen omdat mijn rug weer opspeelt (ik heb een dubbele hernia) of andere gezondheidsredenen. Dus wedstrijden meedoen, dat is niet aan ons besteed. Het gaat ons vooral om het gezond oud worden. Dit weekend organiseert onze box, CrossFit Kapellen, een partner throwdown (een wedstrijd dus), voor zowel man/man, vrouw/vrouw als mixed paren. Deze wedstrijd is enkel intern, voor leden van de box, en deelnemen is belangrijker dan winnen. Dus vonden manlief en ik dat we wel eens konden meedoen. Maar 2 dagen sporten, dan moet je je lijf tussendoor wel goed voeden natuurlijk! En aangezien ik sinds kort weer 100% paleo eet, op aanraden van mijn endocrinoloog, zocht ik een aantal recepten met genoeg koolhydraten. Ik had al een tijdje een oogje op het recept van Robby, een hobbytuinder uit Edegem. Ik nam zijn recept van wafeltjes van zoete aardappel als basis, en paste het aan aan mijn noden. Het recept van Robby is vegan, in het mijne heb ik eieren toegevoegd.

De wafeltjes zijn lichtzoet van smaak. Je kan ze bv. als ontbijt beleggen met vers fruit en wat kokosyoghurt. Ze lijken me ook ideaal om mee te nemen in de lunchbox.

Zoete aardappelwafeltjes

Wafeltjes van zoete aardappel
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
12 wafels 25 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
12 wafels 25 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Wafeltjes van zoete aardappel
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
12 wafels 25 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
12 wafels 25 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Porties: wafels
Instructies
  1. Snijd de zoete aardappelen in stukken en kook ze in de kokosmelk tot ze gaar zijn (ongeveer 15 minuten). Laat even afkoelen.
  2. Doe de gekookte zoete aardappelen met de kokosmelk in een keukenmachine. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng tot een homogeen beslag. Het beslag moet dik zijn, maar niet droog. De consistentie van cakebeslag ongeveer.
  3. Laat het wafelijzer opwarmen. Doe als het warm is een schep beslag in elk deel van je wafelijzer. Ik heb een wafelijzer waarmee je 2 grote wafels kan bakken, ik deed met een ijsschep een schep beslag in elk deel.
  4. Laat ongeveer 5 minuten bakken (afhankelijk van je wafelijzer). De wafels moeten lichtbruin gebakken zijn.
  5. Haal de wafels met behulp van een spatel uit het wafelijzer en leg ze op een rooster.
  6. Bak de rest van het beslag op.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 reacties op “Wafeltjes van zoete aardappelVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.