Wortel-koolrabi ‘hash’

Wortel-koolrabi ‘hash’

Bestaat er eigenlijk een Nederlands woord voor ‘hash browns’ of ‘rösti’? Ik weet niet goed hoe ik dit moet noemen, dus laat ons het maar op ‘hash’ houden dan, dat komt het dichtst in de buurt. Dit was een gevalletje “creatief improviseren met groentenpakket”: ik bestel wekelijks een biologisch groenten- en fruitpakket, dat ik op vrijdag avond in de buurt kan afhalen. Ik weet vooraf niet wat erin zit, en ik maak op basis van het groentenpakket mijn weekmenu op, zodat ik op zaterdagochtend boodschappen kan gaan doen voor de hele week. Maar als je dan 5 wortels in je (grote) pakket hebt, is dat niet genoeg voor ons gezin van 4. En wat kan ik nu met 2 koolrabi’s doen? Combineren dus 🙂 . We aten er vis bij, dus ik dacht eerst aan vispapillottes, maar dan zijn 5 wortels en 2 koolrabi’s misschien wat veel? Zonder veel nadenken begon ik maar wat te doen. Dit kon 2 kanten uit: of het resultaat trekt op niets, of het werd erg lekker. Gelukkig voor ons was het dat 2de. En omdat ik (en manlief) samen met een hele groep mensen sinds gisteren weer 30 dagen ‘strict paleo’ eten (wij doen mee met de september-groep van Project30), deel ik het maar even voor wie wat inspiratie kan gebruiken!

wortel-koolrabi-hash

Wortel-koolrabi 'hash'
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Wortel-koolrabi 'hash'
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Rasp de wortelen, koolrabi en zoete aardappel met een grove rasp (ik deed het met de hand, maar je kan natuurlijk ook een foodprocessor gebruiken!).
  2. Smelt een flinke schep ghee (ongeveer 2 eetlepels) in een pan met dikke bodem. Voeg de ui en ansjovisfilets toe en laat de ansjovisjes 'smelten'. Voeg de tomatenpasta (of zongedroogde tomaatjes en chili-peper) toe bak kort mee. Voeg de geraspte groenten toe en roer onder elkaar. Bevochtig met een weinig bouillon (of water) en breng op smaak met zeezout en zwarte peper (voorzichtig met het zout, de ansjovisjes zijn ook al zout). Laat +/- 15 minuten op zacht vuur bakken, roer regelmatig eens door zodat het niet aan de bodem van de pan kleeft.
  3. Serveer met (oven)gebakken vis.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 reacties op “Wortel-koolrabi ‘hash’Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.