Triple choc muffins

Triple choc muffins

Morgen vertrek ik met manlief voor 3 weken op vakantie naar de USA, en ja, ik ben daar lichtjes gestressed over. Want ik ging nog nooit buiten Europa/zo ver van huis. Ik ging nog nooit zo ver weg van mijn kinderen. En ik ging nog nooit zo lang weg van mijn kinderen. Dus, ook al kijk ik er al maanden reikhalzend naar uit, en ook al heb ik bakken “goesting”, een beetje stress hoort erbij. En wat is de beste remedie tegen stress? Juist ja, chocolade. En voor mij ook: bakken. In de luchthaven van Zaventem is een Starbucks, en toen ik bijna een maand geleden de jongens op het vliegtuig naar Sicilië ging zetten zag ik daar een joekel van een chocolade-muffin staan. Het water liep me in de mond, maar ja, zo’n glutenbommetje daar word ik alleen maar ziek van. Maar met die muffin in het achterhoofd ging ik aan de slag om een recept uit te werken. Ik wou chocola, chocola, chocola, en twijfelde tussen een combi met koffie of met hazelnoot. En die laatste heeft gewonnen. Of ze geslaagd zijn? Wel, nadat jongste zoon er één had gegeten vroeg ik hem: “Lou,zijn ze ‘blog-waardig’?” Zijn antwoord? “HELL YEAH!” Duidelijk, lijkt mij (ik vind ze trouwens zelf ook verschrikkelijk lekker! Ik hoop dat er morgen nog over zijn om in mijn handbagage mee te smokkelen 😉 ).

triple_choc_muffins

 

Triple choc muffins
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
12 muffins 10 minuten
Kook Tijd
25 minuten
Porties Prep Tijd
12 muffins 10 minuten
Kook Tijd
25 minuten
Triple choc muffins
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
12 muffins 10 minuten
Kook Tijd
25 minuten
Porties Prep Tijd
12 muffins 10 minuten
Kook Tijd
25 minuten
Ingrediënten
Porties: muffins
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Meng in een mengkom alle droge ingrediënten (behalve de chocolate chips). Meng in een aparte kom de kokosolie, het water en de eieren. Giet dit mengsel bij de droge ingrediënten en roer tot een homogeen deeg met een spatel. Voeg de chocolate chips toe en meng goed.
  3. Doe siliconen of papieren (deze kleven nadien wel wat aan de muffins!) cupcakevormpjes in een muffinvorm (van 12 muffins). Verdeel de helft van het beslag over de 12 vormpjes. Doe een theelepeltje choco (zie extra informatie onderaan) in elk vormpje en bedek dan met de rest van het beslag.
  4. Bak gedurende 25 minuten. Laat afkoelen op een rooster (of eet er al snel eentje terwijl hij nog warm is 😉 ). Smakelijk!
Notities

Ik gebruikte deze choco, maar je kan ook zelf choco maken met dit recept)

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 reacties op “Triple choc muffinsVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.