Zaterdag was ik helemaal in de wolken, want ik vond glutenvrij pizzadeeg bij de supermarkt! Maar dat gevoel was van korte duur, want ik vond het helemaal niet lekker. De textuur was fout, het smaakte naar niets, nee daar geef ik mijn geld niet meer aan. Dan maak ik liever zelf pizzadeeg. Maar als ik heel eerlijk mag zijn dan vind ik dit nog het aller-allerlekkerst! Soms maak ik ze met buffelmozzarella, maar aangezien ik niet zo goed reageer op melkproducten (ontstekingen in gewrichten), laat ik die meestal gewoon weg. Ik heb al eens gistvlokken geprobeerd, maar vond dat geen toegevoegde waarde.
Ingrediënten
- 2 aubergines in schijven van 1 cm dik
- extra vergine olijfolie
- zeezout naar smaak
- 200 ml tomaten passata
- 1 bolletje buffelmozzarella
- zoute ansjovisfilets op olijfolie
- oregano
- zwarte olijven naar smaak
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Besmeer de aubergineschijven langs beide kanten met olijfolie. Leg de schijven op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met zeezout en bak 25 - 30 minuten.
- Haal uit de oven. Besmeer elke schijf met een weinig tomatenpassata, leg er een stukje ansjovis op, een zwarte olijf en bedek met een weinig mozzarella. Besprenkel met oregano en olijfolie.
- Zet ze terug in de oven en bak 10 - 15 minuten, of tot de mozzarella gesmolten en lichtjes verkleurd is.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Aubergine pizza bites”Voeg die van jou toe →