Torta caprese met hazelnoten

Torta caprese met hazelnoten

Oei, deze blogpost staat al even in de wachtrij! De foto staat hier al een jaar in ‘draft’ te wachten op het recept 🙂 . Aangezien de temperatuur wat gezakt is, kan nu de oven wel weer aan voor een lekker gebakje, niet?  De Torta Caprese komt oorspronkelijk van het eiland Capri, en is een chocoladetaart op basis van amandelen; hij is dus ‘van nature’ glutenvrij! Ik maakte er een met hazelnoten i.p.v. amandelen, en vulde ze met chocolade-hazelnootpasta voor een feestelijke taart. Maar ook zonder vulling is deze taart al erg lekker!

Torta caprese

 

Torta caprese met hazelnoten
Recept Afdrukken
Deze taart is niet zo groot, maar door de vulling wel redelijk zwaar.
Porties Prep Tijd
8 personen 45 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
35 minuten 1 uur
Porties Prep Tijd
8 personen 45 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
35 minuten 1 uur
Torta caprese met hazelnoten
Recept Afdrukken
Deze taart is niet zo groot, maar door de vulling wel redelijk zwaar.
Porties Prep Tijd
8 personen 45 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
35 minuten 1 uur
Porties Prep Tijd
8 personen 45 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
35 minuten 1 uur
Ingrediënten
Voor de Torta Caprese:
Voor de chocolade-hazelnootpasta:
Porties: personen
Instructies
Torta Caprese
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en schud ze van de plaat in een handdoek. Wrijf ze flink rond in de handdoek, opdat de meeste bruine pelletjes loskomen. Leg de hazelnoten opzij en laat ze afkoelen.
  3. Smelt de boter of ghee in een pannetje met dikke bodem. Hak de afgekoelde hazelnoten met het zetmeel fijn in de keukenmachine.
  4. Klop de eierdooiers met de helft van de suiker. Voeg de gemalen hazelnoten, gezeefde cacao en gesmolten chocolade en boter erbij.
  5. Klop de eiwitten op met de snuf zout en de overige suiker. Hef het voorzichtig onder het beslag.
  6. Vet een springvorm in en giet het beslag hierin (gebruik een kleinere, hogere springvorm als je het gebak wilt vullen). Bak gedurende 35 minuten. Ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
Chocolade-hazelnootpasta
  1. Smelt de boter (of ghee) samen met de chocolade, roer er de hazelnootpasta onder.
Samenstellen
  1. Snijd de torta caprese in 3 lagen en verdeel de chocolade-hazelnootpasta over 2 lagen. Dek af met de 3de laag en werk af met chocoladeganache (half om half chocolade en kokosroom) indien gewenst.
Notities

Ik gebruikte bloemsuiker van ongeraffineerde rietsuiker, een volgende keer wil ik ze eens met kokosbloesemsuiker maken.

Met hazelnootpasta bedoel ik pasta gemaakt van 100% hazelnoten, zoals deze.

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 comments on “Torta caprese met hazelnotenAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.