Normaal maak ik typisch Belgisch ‘Stoofvlees’. De mosterd en bier geven het die typische, licht-bittere smaak. Aangezien tijdens een Whole30 alcohol niet toegestaan is, besloot ik om – i.p.v. gewoon bier door bouillon te vervangen -er een hele andere stoofschotel van te maken. En ik ben blij dat dat heel lekker bleek te zijn. Als je geen slowcooker hebt kan je dit gerecht ook in een gewone pot of gietijzeren pot (type Le Creuset). In dat geval eerst het vlees aanbraden, de groenten, passata en wat bouillon toevoegen (bouillon hoef je niet toe te voegen in de slowcooker), op heel laag vuur zetten en een paar uur laten sudderen (2 – 3 uur). Je kan het vlees ook aanbraden voor je het in de slowcooker doet. Ik deed dat niet, zo lui ben ik wel 🙂 .
- 2 kg rundsvlees in hapklare stukjes gesneden
- 2 uien in ringen gesneden
- 2 rode paprika's in blokjes gesneden
- 1 mespunt chilivlokken of chilipoeder
- 1 mespunt lookpoeder
- 1 mespunt uienpoeder
- 1 mespunt gerookte paprika
- zeezout naar smaak
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- 1 eetlepel gemalen koffie
- 750 ml tomaten passata (een fles gezeefde tomaten dus)
- Meng de kruiden en de koffie (mmm, ruik je dat? Koffie en gerookte paprika ruiken fantastisch samen!), voeg de kruiden in een grote kom bij de stukjes rundsvlees en meng goed, zodat elk stukje vlees gekruid is.
- Leg groenten, passata en vlees in laagjes in de slowcooker. Zet de slowcooker 1 uur in de hoge stand, zet hem daarna op laag en laat het vlees zo'n 7 uur sudderen. Roer halverwege eens door, zodat alle stukjes vlees in de vrijgekomen saus liggen (er komt heel wat vocht uit het vlees).
- Als de stoofschotel klaar is zou je de saus wat kunnen reduceren, door ze in een pannetje op hoog vuur te zetten, maar dat heb ik niet gedaan. Serveer met bloemkoolrijst of met groenten naar smaak. Wij aten het met gebakken champignons en witloof.
0 reacties op “Rundsstoofschotel in de slowcooker”Voeg die van jou toe →